Ytterligare ett sätt att tjäna pengar online är att ägna sig åt affiliatemarknadsföring. Vad innebär det? Det är när man hjälper andra företag att göra reklam och får en viss provision på den försäljning man bidragit till. Det är den här typen av verksamhet som bloggare tjänar pengar på.

Man kan ansluta sig till ett affiliatenätverk och ansöka om att få marknadsföra de företag som finns representerade vid respektive nätverk. Beroende på om de anser att den blogg eller webbsida man kommer att marknadsföra dem på gynnar dem, kommer man att få godkänt eller ej. Vad som avgör om man får godkänt eller inte är om företaget anser att innehållet på din webbsida går i linje med deras produkt eller ej. Det är inte alla som är så noga med detta utan godkänner direkt vid ansökan. De är tacksamma för all form av marknadsföring.

När man bloggar och har ett eget domännamn är det inte ovanligt att man får förfrågningar från olika företag som vill samarbeta. De vill bli marknadsförda av den bloggaren. Man kan skriva ett avtal med företaget men ska alltid vara noga med att följa marknadslagens regelverk vad gäller reklam på internet. En sån regel är att man måste förklara för bloggens läsare att det rör sig om reklam och läsaren av bloggen eller besökaren på webbsidan får alltså inte hållas i ovisshet om detta. Att inte klargöra att det är frågan om reklam kan leda till åtal. När det gäller banners och reklamlänkar så är det uppenbart att det är reklam.

Några av de nätverk som man kan anknyta sig till är Tradedoubler, Double.net, Adrecord och Adtraction och riktar man sig till en internationell publik är CJ – Commission Junction ett bra nätverk att ansluta sig till.

Skriver man ofta och uppdaterar sin site några gånger i veckan finns stora möjligheter att tjäna pengar online.