Att tjäna pengar på sin egen talang och sin egen kreativitet är det snabbaste sättet och säkraste sättet att tjäna pengar under förutsättning att man har de rätta talangerna och verkligen har den kreativa och konstnärliga talang som man tror. Vill man sjunga hellre än bra så kanske inkomsterna man gör har relation till den verkliga förmågan, d.v.s. inte så stora intäkter från skönsång. Misströsta inte. De möjligheter vi har idag via digital teknik online gör möjligheterna att hitta inkomstkällor obegränsade.

Har du specialkunskaper inom något område? Skriv om det då och ge ut en e-bok. Det finns mjukvara för e-bokstillverkning som du kan använda dig av och som ser till så att innehållet inte kan kopieras. Så kan du sälja boken i x antal utgåvor. Du kan även anlita ett bokförlag som trycker upp din bok i pappersutgåva.

Det är verkligen ingen överdrift att säga att alla har obegränsade möjligheter att marknadsföra sitt eget varumärke via internet. Vi lever i fantastiska tider. Våra morföräldrar kunde inte göra det vi kan idag. De slet i sitt anletes svett. Livet var hårt och sen dog man. Punkt.

Inte alla inser vilka resurser som står till buds med hjälp av internet vilket är oerhört trist. När man väl fått upp ögonen för alla möjligheter som finns öppnar sig en helt ny värld. Anta att man är intresserad av hantverk. Då kan man lansera en profil via Etsy och marknadsföra sitt hantverk via dem eller öppna en webbsida via till exempel Tradera.

Är inte risken stor att man försvinner i sorlet av alla konkurrenter som marknadsför sig via internet? Nej – internet och den digitala sfären är demokratisk så tillvida att man får den uppmärksamhet och det rykte man förtjänar. Det kallas för den virala effekten. Det är en slags digital ryktesspridning i positiv bemärkelse.