Ett sätt att tjäna pengar är att erbjuda sina tjänster online. Oavsett vilka talanger och kunskaper man har finns det människor som är redo att betala för din hjälp. Att lägga ut sina tjänster via webbsidor och appar online har visat sig vara en lukrativ bransch och som vanligt gäller att många bäckar små ger en hel å. Det gäller inte minst inkomster och arbetstillfällen för frilansare.

Det finns en uppsjö av webbsidor och appar där man kan ladda upp sin profil och tacka ja till uppdrag från frågeställare och uppdragsgivare över hela världen. Upwork är en av dessa webbsidor och några av de andra är Elance, Odesk, PeoplePerHour och TaskRabbit och det finns många andra av den här typen av tjänsteleverantörer där man kan tjäna pengar på sina talanger och kunskaper.

Den här typen av frilanssidor är demokratiskt uppbyggda så att den som anlitar en frilansare kan ge sin ärliga bedömning på utfört arbete. En skicklig och kompetent frilansare har således alla möjligheter att belönas rikligen genom gott rykte, flera beställare och höga inkomster.

Svenskdrivna Universal Avenue anlitar säljare på frilansbasis. Dessa säljare marknadsför diverse digitala tjänster och arbetar helt fritt. Varje månad fakturerar frilansaren Universal Avenue via något egenanställningsföretag som Frilansfinans eller Cool Company.

Det är den här typen av livsstil som milleniegenerationen varit bra på att snappa upp. För äldre människor verkar frilansarbeten troligtvis ganska osäkert vid det första påseendet. Vad man behöver göra är att se på det positiva; friheten och möjligheten att tjäna pengar när man behöver – Money On Demand som det kallas. Det är den största fördelen av allt med internet, att möjligheterna att tjäna pengar när man behöver gör internet till en bankomat man kan använda lite som man behagar.

Istället för att stirra sig blind på att den gamla världen gått under bör man ta och undersöka fördelarna med cyberspace och vilka möjligheter man har att frilansa.