Det går även att tjäna pengar på sitt fotointresse. Bilder behövs alltid och det finns en IT-teknisk förklaring till detta. När man vill att en webbsida ska klättra på sökmotorerna så är det bra att ha bilder i sina artiklar eller inlägg. Varje bild är ytterligare en möjlighet att dra ny trafik via sökmotorerna. Ta bilder eller köp bilder och skriv text till bilderna. När någon söker på just ditt sökord kan din bild dyka upp bland sökmotorernas bilder. Så bilder och foton kommer alltid att behövas. Bilder är lika viktiga som text och innehåll på en webbsida.

Vill man sälja foton finns det flera sätt att göra det. IStockphoto, Shutterstock, Bigstock är några av de webbsidor i den genre där man kan ladda upp sina bilder till försäljning. Foap är en annan. Man laddar enkelt upp sina bilder och man kan sälja samma bild hur många gånger som helst. Betalningarna varierar men hos till exempel Foap tjänar man 50% av försäljningspriset.

Ytterligare en metod att tjäna pengar på bilder och foton är att lägga upp dem på till exempel Spreadshirt. Det är en sida där man gör trycksaker. De söker ständigt nytt material som deras kunder ska kunna välja ifrån. Man har även alternativet att starta egen försäljning via Spreadshirt som då tillhandahåller en webbsida man kan använda sig av som sin egen. Finns i en gratisversion och en professionell variant där man kan använda sitt eget domännamn och sälja trycksaker utan reklam från Spreadshirt. Det ser alltså ut som att det är din alldeles egen webbsida.

Vida är en annan variant av trycksaker där man främst lanserar konst och då i tryck på plagg och silkeskläder i olika utförande. En elegantare variant men Vida kräver att du investerar i ett eget lager och bidrar till marknadsföringen. Intressant för personer med konstnärliga ambitioner och känsla för design.