Elon Musk ingenjör, entreprenör och VD vid Tesla Motors bland annat, har sagt att inte alla är ämnade för framtidens digitala utveckling. De som anammar den kommer att ha framgångar i livet men för många ser framtiden mörk ut. Framtiden ser helt enkelt annorlunda ut än vad vi hittills är vana vid.

Den digitala ekonomin, de digitala hemmen, självkörande bilar, distansarbeten online, bankärenden via nätet, skypesamtal, videokonferenser – det pågår en hel värld online. Är man inte förberedd för den, medveten om den och en beundrare av den här utvecklingen då är man illa ute. Så är det. Den yngre generationen – Millenials – fick den här utvecklingen med sig med modersmjölken och är av den anledningen snabbare än sina äldre bröder och systrar att snappa upp de nya trenderna och möjligheterna.

Ytterligare en annan grupp individer har fångat upp de här digitala möjligheterna att tjäna pengar online med hjälp av det absolut roligaste de vet – spel. Att kunna logga in på casinot vilken tid på dygnet som helst, varifrån man vill, är en dröm som blivit verklighet för spelare och människor intresserade av sport, odds och betting.

Den digitala nomaden och den framgångsrike pokerspelaren har det gemensamt att de är fullständigt fria – därav benämningen digital nomad.

De som inte ser fördelarna med den frihet som öppnats upp är de som är vana vid 8-17-tillvaron, huslånen och vardagen som den alltid sett ut. Friheten och ovissheten skrämmer den här typen av individ. Hen vill tillbaka till verkligheten som den såg ut när den var greppbar.

Har man byggt hela sitt liv på att kunna gå till en arbetsplats åtta timmar per dag fem dagar i veckan – då går man nu en oviss framtid till mötes. Inte alla har intresserat sig för de möjligheter som datorerna erbjudit. En dator används på sin höjd för att uträtta bankärenden – och även det känns opålitligt för denna typ av individ.