När det gäller ekonomisk framgång och investeringar har många av världens stora entreprenörer samma åsikt när det gäller skolsystemen i västvärlden; skolan lär ut grunderna för slaveri men ingenting om entreprenörskap och ekonomisk framgång. Det är också ett faktum att många av världens mest framgångsrika entreprenörer saknar högre akademisk utbildning.

En som sätter fingret på illusionen att studier skulle leda till ekonomisk framgång är författaren Robert T. Kiyosaki som gör rent hus med den myten i sin bok “Rich dad, Poor Dad” I boken går han till botten med västvärldens tankefel när det gäller ekonomisk framgång och entreprenörskap. Vad det handlar om när det gäller pengar och investeringar är att låta pengarna arbeta. Människan ska inte arbeta för pengar utan tvärtom – pengen ska arbeta för människan.

Boken är läsvärd och har sålts i över nio miljoner exemplar i 30 länder världen över. Kiyosaki tar itu med tankefelen och kommer med handfasta råd angående hur man ska tänka och investera för att nå ekonomiskt oberoende. Till saken hör att de som blir ekonomiskt oberoende inte jobbar så hårt som den kategori av människor som jobbar för pengar. Märkligt men sant. I “Rich dad, Poor dad” får du veta hemligheterna som skolan glömde lära dig.

Någonting som är oerhört värdefullt är den egna förmågan till skapande. Kan du få fart på ruljansen kring din egen kreativitet, göra dig själv och dina talanger och kunskaper till ditt starkaste varumärke – då har du alla möjligheter att bli rik, på riktigt. Lansera en personlig webbsida och marknadsför dig själv och dina förmågor. Allt fler gör det och lever som digitala nomader av de inkomster de tjänar på sina egna talanger och reklamintäkter från sina bloggar och webbsidor. Följ deras exempel. Släng ut Jante ur ditt liv och presentera dig för världen. Du är ett starkt varumärke – show it to us!