Nu kan man även använda sina talanger för att nå framgång. Det är enklare än någonsin och efterfrågan på talang för skrivande, foto och andra förmågor ökar ständigt.

Att blogga sig till framgång känner vi alla till någon som gjort, ingen nämnd ingen glömd. Vad bloggare bevisar är att alla kan göra det – blogga – alla som vill. Återigen var det den yngre generationen som gick före. De har anammat den digitala tekniken och utnyttjar den till 100%.

Idag behövs skribenter av alla de slag och efterfrågan pågår ständigt runt hela världen. Anledningen till detta går att hitta hos sökmotorerna.

Alla använder sökmotorer och det kostar ingenting att söka information via sökmotorerna. Vad de stora kända sökmotorerna tjänar pengar på är annonsintäkter från företag som vill attrahera nya kunder till sina webbsidor och e-butiker.

Man kan placera sig högt upp på sökmotorernas förstasidor med sin webbsida och där kostar det ingenting att ligga. Topplaceringarna på sökmotorerna är naturligtvis de som varje person och företagare med en webbsida vill uppnå så att besökare som söker på just mitt företags sökord hittar min webbsida i topplacering. Detta är naturligtvis inte lukrativt för sökmotorerna och de försöker till varje pris förändra algoritmerna så att det ska vara omöjligt att roffa åt sig förstaplatserna för sina sökord. Det är här skrivandet och bloggarna kommer in.

De stora sökmotorerna förändrar hela tiden reglerna för hur man ska lyckas ranka på deras första sidor. Några som inte tycks drabbas av dessa förändringar är bloggarna. Anledningen till det är att de skriver ofta och uppdaterar sina bloggar. Ständigt nytt material. Det gillar sökmotorerna. Detsamma gäller vanliga webbsidor. Att komma med ständigt nytt material är det säkraste sättet att klättra mot toppen på en sökmotor. Men det är jobbigt att skriva och som företagare vill man ägna sig åt sitt företagande. Här kan en duktig skribent komma väl till pass. Det behövs ständigt nytt material och jobben kommer aldrig att ta slut. Så om du kan skriva; då kan du frilansa som skribent – content writer.